Till sidans huvudinnehåll

Vinterbad i Hemviken

En naturupplevelse som gör gott för kropp och själ

Under vinterhalvåret njuter vi av det bästa årstiden har att erbjuda, nämligen vinterbad. Vinterbad i Hemviken ger en unik naturupplevelse mitt i skärgårdens hjärta som dessutom stärker ditt immunförsvar, ger kroppen energi och trycker bort negativa tankar och stress. Fördelarna med vinterbad är många och hos oss på Smådalarö Gård Hotell & Spa skapar vi förutsättningar för en extra njutbar upplevelse.

En kylig tradition

När man badar iskallt kyls kroppen snabbt ned och blodkärlen drar ihop sig så att blodtrycket stiger. Blodet snurrar då runt i kroppens centrala delar och skickar ut stresshormoner som adrenalin, kortisol och noradrenalin för att höja blodsockret.

Noradrenalin bidrar bland annat till en ökad reaktionsförånga, bättre koncentration och trycker bort negativa tankar och känslor. Regelbundna kallbad kan även hjälpa att hantera andra typer av stress eftersom kroppen så småningom lär sig reglera stresshormonerna. Det finns helt enkelt många goda anledningar att våga testa denna kyliga tradition som kallas vinterbad.

Vinterbad

Skapa er egen upplevelse i vår vedeldade bastu

Vi erbjuder två bastur intill Hemvikens vatten. Dessa tillhör inte vårt spa utan går att abonnera även om ni inte tänkt besöka vårt spa, här ingår en liten relaxyta inomhus, vedeldad bastu, dusch och egen brygga. När ni ska avnjuta ert vinterbad har ni Hemviken precis utanför dörren och det är bara att hoppa i.

Lilla bastun 4-6 personer
Stora bastun 10-12 personer

Vinterbad

Koppla av i vår elbastu

Vid bryggan har vi även en elbastu som du som hotellgäst och båtgäst har möjlighet att använda. Du bokar bastun i hotellreceptionen. Är du inte hotellgäst och önskar att använda bastun kostar det 150 kronor per person.

Måndag - torsdag sätts bastun endast på vid förfrågan.
Fredag - söndag är bastun igång.

Våra rekommendationer vid vinterbad

  • Börja försiktigt – testa en gång och se hur det känns.
  • Basta innan och efter, det gör det enklare i början.
  • Stanna inte i vattnet länge, det räcker med ett snabbt dopp.
  • Strunta i att doppa huvudet och ha på dig en mössa.
  • Sist men inte minst, gör det tillsammans med någon – det är både säkrare och roligare.