Till sidans huvudinnehåll

Wine Weekend

En helg i vinets tecken

Välkommen till Smådalarö Gård Hotell & Spas Wine Weekend! Sista helgen i januari, den 26-28/1, bjuder vi in till en helg i vinets tecken, med tre olika paket att välja mellan - Sparkling Friday, Splendid Saturday och Spectacular Weekend. Tillsammans med vår vinleverantör Handpicked Wines dukar vi upp till en vinmässa med flera spännande producenter på plats. Ciceron för denna helg är vinprofilen Joe Fattorini, känd från tv-serien ”The Wine Show”. Mer information om viner och producenter kan du hitta här.


Vi startar denna exklusiva vinhelg med en bubblig fredag där kvällen inleds med en bubbelprovning. Därefter serveras det en tvårättersmiddag med utvalda viner. Avslutningsvis sover du gott bland krispiga lakan i ett av våra vackra hotellrum och vaknar upp dagen efter till vår populära frukostbuffé.


På lördagen slår vi upp dörrarna till vår vinmässa som tar plats i vår fantastiska lokal Werket, klockan 12:00–17:00. Här kan du bekanta dig med helgens vinproducenter och upptäcka viner från världens alla hörn. Under dagen kommer även vinproducenterna som är på plats att hålla i master classes där du kan fördjupa dig mer i vinproduktionen i respektive region. Till kvällen serveras en fyrarättersmiddag med utvalda viner, därefter får du avsluta lördagen med en spännande rom- och chokladprovning.


Välkommen till en helg fylld av upplevelser inom mat och dryck! I detta erbjudande ingår även entré till Smådalarö Gård Spa där du kan njuta av en bekymmerfri tillvaro med avkoppling och återhämtning.


Vi har tre olika paket för vår Wine Weekend - Sparkling Friday, Splendid Saturday och Spectacular Weekend.


I erbjudandet ingår en valfri vinprovning - Master Class, bokning görs i förväg via länk på din bokningsbekräftelse.

Sparkling Friday 26-27/1

 • Övernattning
 • Entré till Smådalarö Gård Spa
 • Bubbelprovning
 • Tvårättersmiddag med vinpaket 3 glas
 • Vinmässa på lördag 12:00–17:00
 • Master Class (begränsat antal platser)
 • Frukostbuffé

Splendid Saturday 27-28/1

 • Övernattning
 • Entré till Smådalarö Gård Spa
 • Fyrarättersmiddag med vinpaket 4 glas
 • Rom- och chokladprovning
 • Vinmässa på lördag 12:00–17:00
 • Master Class (begränsat antal platser)
 • Frukostbuffé

Spectacular Weekend 26-28/1

- Övernattning x2
- Entré till Smådalarö Gård Spa
- Bubbelprovning (fredag)
- Tvårättersmiddag med vinpaket 3 glas (fredag)
- Fyrarättersmiddag med vinpaket 4 glas (lördag)
- Rom- och chokladprovning (lördag)
- Vinmässa på lördag 12:00–17:00
- Master Class (begränsat antal platser)
- Frukostbuffé x2

 

Villkor:

Detta erbjudande gäller i mån av plats, fri avbokning upp till 5 dagar innan ankomst. Vid köp av vårt avbeställningsskydd (295 kr/rum) är detta avbokningsbart upp till 24 timmar innan ankomst. Erbjudandet betalas vid bokningstillfället. 

Helgens ciceron

Joe Fattorini

Vinprofilen Joe Fattorini, känd från tv-serien ”The Wine Show”, är helgens ciceron. Joe har varit vinskribent och vinköpare i nästan 30 år. Han har tidigare jobbat på Berry Bros & Rudd, kanske världens äldsta vinhandlare och leverantör till den brittiska kungafamiljen. Idag bor han i Stockholm och ger råd till vinföretag runt om i världen.  

Wine Weekend

Helgens vinproducenter

Quinta de Chocapalha | Wine & Soul

Sandra Tavares Da Silva

Sandra representerar Wine & Soul och Quinta de Chocapalha i Portugal och har blivit en riktig världskändis i vinvärlden.

Fattoria Nittardi

Leon Fembert

Leon representerar Fattoria Nittardi, beläget mellan Florens och Chianti. Vinerna vinner utmärkelser och får höga poäng i internationell press.

Alta Alella

Mireia Pujol-Busquet

Mireia kommer från Alta Alella, 10 minuter från Barcelona och beläget mitt i ett naturreservat. Här är alla vinerna är ekologiskt certifierade.

Monte del Frà

Silvia Bonomo

Silvia och hennes familj Bonomo är ägare av Monte del Frà i Veneto. Denna region är mest känd för att göra Valpolicella, Ripasso och Amarone.

Wine weekend

Master Classes

Fördjupa dig mer om vinproduktion under helgen och delta på en vinprovning - Master Class! Här får du tillsammans med våra vinproducenter lära dig mer om vin och vilka utmaningar och möjligheter som respektive region erbjuder. 

13:00–14:00 Sandra Tavares da Silva | Quinta de Chocapalha + Wine & Soul
13:00–14:00 Mireia Pujol-Busquet | Alta Alella
15:00–16:00 Leon Femfert | Fattoria Nittardi
15:00–16:00 Silvia Bonomo | Monte del Fra

Bokning görs i förväg via länk på din bokningsbekräftelse.

Här står ditt välmående i fokus

Andas och fyll kroppen med ny energi på vårt vackra spa

Smådalarö Gård på Instagram

Följ oss!
 • Varför inte ge bort ett presentkort på Smådalarö Gård som julklapp i år? En fin överraskning fylld med avslappnad lyx, spa-besök och matupplevelser - ett riktigt roligt äventyr.

Länk till att köpa presentkort finns i profilen! Instagram bild
  57 instagram likes

  Varför inte ge bort ett presentkort på Smådalarö Gård som ...

 • 25% rabatt på vinterharmoni med spa & middag. Boka senast söndag 26/11 och få 25% rabatt på din vistelse hos oss!

Börja året med en harmonisk nystart och checka in på Smådalarö Gård Hotell & Spa. Här njuter du av en bekymmersfri tillvaro med återhämtning och gastronomiska upplevelser. Ange koden BF25 när du bokar Vinterharmoni med spa & middag och få 25% rabatt på din bokning. 

I erbjudandet ingår övernattning, entré till Smådalarö Spa, tvårättersmiddag och frukostbuffé. Instagram bild
  83 instagram likes

  25% rabatt på vinterharmoni med spa & middag. Boka senast söndag ...

 • Vad sägs om västerbottenssill, gubbröra med fröknäcke, dillslungad potatis, rödbetsgravad lax med hovmästarvisp, ägghalva med skagen & tångkaviar, rökt julskinka med sallad på rödbetor & äpplen, SDGs egna senap följt av Bakad Röding som serveras med saffranssås, brynt sojasmör, rostade betor & brysselkål, potatiskaka a la Jansson och avsluta måltiden med vårt Gottebord där du hittar ett generöst utbud av sötsaker? Välkommen till Smådalarö Gårds julinspirerad trerättersmiddag 1-23 december. Instagram bild
  120 instagram likes

  Vad sägs om västerbottenssill, gubbröra med fröknäcke, ...

 • Checka in hos oss på en söndag nu i vinter! I vårt koncept Söndagsro får du tillgång till spat extra länge och kan njuta ända till 20.00 om så önskas.

Kom kl. 15.00 och starta din vistelse i vårt spa där det finns det flera pooler, både inomhus och utomhus. Här får du avnjuta ett glas mousserande i lugn och ro.

Sov sedan gott i ett av våra hotellrum och vakna upp till en ny vecka i skärgårdens hjärta. Njut av vår frukostbuffé och stanna kvar och jobba från vår lobby i några timmar. Med Hemviken utanför fönstret spirar oftast kreativiteten och den friska havsbrisen ger energi inför kommande vecka. Instagram bild
  556 instagram likes

  Checka in hos oss på en söndag nu i vinter! I vårt koncept ...