Till sidans huvudinnehåll

Event

Gastronomisk kväll med David Lundqvist

Lördagen den 18 januari

Den 18 januari bjuder vi in till en gastronomisk kväll med stjärnkocken David Lundqvist, årets kock 2018. Här får du njuta av god mat och dryck, David lagar svensk-internationell mat med höga och klara smaker och är främst inriktad på fisk och skaldjur samt vegetariska råvaror.

Kvällen startar med champagne och tilltugg, därefter serveras en välkomponerad femrättersmiddag i vår fantastiska lokal Werket. I paketet ingår även övernattning och frukostbuffé.

Önskar du endast att boka middagen vänliga boka här.

Varmt välkommen! 

Gastronomisk weekend

David Lundqvist

David är kock och delägare av Slussens Pensionat, Henån på Västkusten. Han är främst inriktad på fisk & skaldjur samt vegetariska råvaror.

David har erfarenhet från Restaurang Fond, Fiskekrogen, catering på Sjömagasinet, Restaurang Slussen, Restaurang Jonas Lundgren, Operakällaren, Gute restaurang och Grand Hotel Saltsjöbaden.

 “Min matlagning i grunden har alltid varit väl tilltagen husmanskost. Svensk-internationell med höga och klara smaker. Gärna med lite asiatiska toner." 

Gastronomisk weekend

Kvällens meny

Kanapéer:
- Tartlette fylld med krabba, syrad kål, störkaviar och frasigt bröd
- Hummerbuljong med kummin, citrongräs, kål, äpple och lök
- Crustad ”svamptoast” med granskott, lök och forellrom 

 

5-rättersmiddag:
- Havskräfta, sockertång, krondill och syrad grädde
- Blåmussla, gurka, ättika, dill, Davids Signaturrätt
- Sjögräsrimmad och smörbakad Sterling hälleflundra, spetskål, kålrabbi och havskräftsbuljong
- Svensk Anka, bröst och rilette på lår, sky, pumpa, citrus, timutpeppar och ramslökskapris
- Bakad mörk chokladcreme, vaniljglass, örtig olivolja, havssalt och hasselnöt
- Kaffe