Till sidans huvudinnehåll

Utställning

Tobias Eklund 26/8-27/9

Utställningen pågår 26/8-27/9

 

Tobias Eklund är född 1976 och bor i Vagnhärad i Södermanland. Eklund har arbetat i kulturvärlden sedan slutet av 90-talet . Då som musiker och teaterarbetare och nu mera som konstnär.

 

" Jag bodde i en cirkusvagn tillsammans med teatergruppen Darling Desperados i Mörka Kroken , nedanför Kaknästornet. Jag spelade teatermusik på dagarna där i cirkustältet och byggde och målade dekorer på nätterna. Jag älskade den där cirkusmiljön. Viktiga år i mitt liv" 

 

Förutom ett år på Konstskolan Basis  04/05 i Stockholm så är Eklund autodidakt. Måleriet har alltid funnits där parallellt med musiken men sedan i början av 00-talet så är måleriet hans viktigaste uttrycksform . 

 

"Jag bygger mina målningar. Jag börjar måla och sen pågår processen konstant i huvudet både framför duken när jag målar och när jag inte står i ateljén. Det dyker upp gamla minnen eller en rad i en låttext som jag målar. Det bara pågår. Målningen berättar nåt för mej och för den som betraktar. Den kanske säger mej en sak och en annan till betraktaren. Det spelar ingen roll. Bara målningen säger nånting" 

 

Icon-skulpturer . 

- Under pandemivåren inledde jag ett nytt projekt där jag gör skulpturer av mina musikaliska hjältar.  Just nu har jag två stycken klara. Thåström och Paul Simonon från The Clash. Skulpturerna görs i en begränsad upplaga efter tillstånd av fotografen. 

 

Upptäck hans konst: https://www.teklundart.com/