
Middagsmeny
Franska smaker i skärgården
I vår restaurang Brasserie & Bränneri serveras franska brasserie klassiker och delikatesser i en avslappnad miljö med Hemviken utanför fönstret. Vår á la carte meny serveras till middag varje kväll.
Á la carte meny
Snacks / Les snacks
-
Rostade mandlar som i Provençe / Les amandes grillées à la Provençale
Rostade och kryddade mandlar - ät dessa med försiktighet då de kan vara beroendeframkallande
75
-
Marinerade oliver / Les olives marinées
Utvalda oliver som marinerats kärleksfullt med vitlök och får en frisk fläkt av citron och persilja
75
-
Charkuterier / Les Charcuterie
Nyskivade charkuterier direkt från skärmaskinen till ert bord
75/styck
Förrätter / Les entrées
-
Klassisk Skagen
Serverad med löjrom, saftig citron och mycket färska dill
155
-
Tomater / Les tomates
Äntligen tomater! Som vi har väntat på att få servera er dessa flam-rostade delikatesser med ett strössel av lenaste getost, schalottenlöksvinaigrette, honung och en örtsallad
155
-
Blandade Charkuterier / L’assiette de charcuterie
Vi skivar upp dagens utvalda charkuterier och ger dig en oemotståndlig variation serverad med rostat levainbröd
165
-
Råbiff / Le tatar
serverad på klassiskt vis, kapris, rödbetor, lite färsk persilja, Dijon och schalottenlök, serveras med äggula och färsk pepparrot
145
Sallader / Les salades
-
Grönsallad / Salade verte
Friska gröna salladsblad serveras med krispiga gröna bönor, sparris och späda rädisor – Rekommendation, beställ så det räcker åt alla runt bordet
165
-
Kycklingsallad
Grillad kyckling, rödbetor, getost, solrosfrö, pumpafrö och somriga grönsaker
195
-
Vår räksallad / La Salade Suédoise
Färska räkor serveras med krämigt ägg, avokado och en dressing med gräslök och kryddig pepparrot
245
Varmrätter / Les plats
-
Röding / L’omble chevalier
Bakad röding serveras med säsongens sparris, konfiterad och eldad purjolök, en luftig smörsås med regnbågsrom samt rädisor
315
-
Anka / Le canard
Frasigt stekt ankbröst med klassisk apelsinsås, knallgrön Bellaverdebroccoli, mangold och en varsamt konfiterad potatis
285
-
Entrecôte / L’Entrecôte
En välmarmorerad, hängmörad svensk entrecôte på 250 gram steks som du vill ha den och serveras med mustig rödvinssås, vårt Dalarösmör och utstökt sprödfriterade pommes frites
335
-
Kikärtspanisse / La Panisse
Friterade kikärtsfritters serveras med konfiterad purjolök, Bellaverdebroccoli, mangold och en rökt mayonnaise
285
-
Blomkål / Le choux fleur
Tryffelsmörbakad Blomkål, rostad morotspuré, senapslungade delikatesslinser från Gotland, örtrostad mandel samt krispig crudité på späda primörer
285
-
Råbiff / Le Tartar
Ett lite större men vackert stycke nötkött mals och blandas med rödlök, krispig kapris, några dropparserverad på klassiskt vis, kapris, rödbetor, lite färsk persilja, Dijon och schalottenlök, serveras med äggula, färsk pepparrot och utsökt sprödfriterade pommes frites
255
Skaldjur / Fruits de mer
-
Ostron / Les huitres
Fine de claire n*4 Ostronen öppnas, lossas och läggs på en isbädd därefter kurerar du din egen gastronomiska upplevelse genom att smaksätta dem med citron eller en mignonett. Eller, njut dem som de är ”au naturèl”
3/135, 6/225, 12/425
-
Gratinerade ostron / Les huitres chaude
Fine de claire n*4 De färska ostronen pocheras varsamt i Champagne och får återigen vila i sitt skal på en bädd av sjögrässallad omslutna av en smörsås gjord på champagnereduktionen. Ostronet får sedan ett omtänksamt glaserat täcke av mayonnaise och som pricken över i:et en topping av finstrimlad gurka och regnbågsrom. Voilá!
3/145, 6/235, 12/450
-
Rökta räkor / Les crevettes fumées
300 gram nyrökta räkor landar på din tallrik för att skalas och avnjutas med vitlökspigg aïoli och rostat levainbröd
295
Efterrätt / Les desserts
-
Ostar / Les fromages
Vältempererade svenska och franska ostar serveras med en chutney på fikon, rädisor och levainbröd
165
-
Trekant / Le menage a trois
Tre små förföriska strutar fyllda med citronmaräng, vit chokladmousse och en mörk chokladganache
125
-
En klassiker / Le classique
Vad vore ett brasserie utan en Créme brulée? Ett elegant och självklart val för den sötsugna
125
-
Rabarber / La rubarbe
Späd rabarber i rabarberconsommé serverad med citrondrömmar och yoghurtmousse. Smakar som en sommarvind!
125
-
Glass & sorbet / Les glaces et les sorbets
En svalkande avslutning, välj mellan vanilj eller chokladglass, citron eller hallonsorbet
45/styck
-
Linnea praliner / Les truffes au chocolat de Linnea
45/styck
Barnmeny
Barnmeny / Pour les petits
-
Pannkaka / La crèpe
Barnens favorit når nya oanade höjder när pannkakorna är franska och serveras med jordgubbssylt och vispad grädde!
95
-
Kyckling / Le poulet
I det enkla bor det goda, kyckling, tomater, pommes frites och aioli (Ja, den kommer för sig)
145
-
Vad du vill! / Tout le menu!
Välj det som lockar mest från menyn och njut av den som halv portion!