Till sidans huvudinnehåll

Middagsmeny

Franska smaker i skärgården

I vår restaurang Brasserie & Bränneri serveras franska brasserie klassiker och delikatesser i en avslappnad miljö med Hemviken utanför fönstret. Vår á la carte meny serveras till middag varje kväll. 

 

Á la carte meny

Snacks / Les snacks

  • Rostade mandlar som i Provençe / Les amandes grillées à la Provençale

    Rostade och kryddade mandlar - ät dessa med försiktighet då de kan vara beroendeframkallande

    75

  • Marinerade oliver / Les olives marinées

    Utvalda oliver som marinerats kärleksfullt med vitlök och får en frisk fläkt av citron och persilja

    75

  • Charkuterier / Les Charcuterie

    Nyskivade charkuterier direkt från skärmaskinen till ert bord

    75/styck

Förrätter / Les entrées

  • Klassisk Skagen

    Serverad med löjrom, saftig citron och mycket färska dill

    155

  • Tomater / Les tomates

    Äntligen tomater! Som vi har väntat på att få servera er dessa flam-rostade delikatesser med ett strössel av lenaste getost, schalottenlöksvinaigrette, honung och en örtsallad

    155

  • Blandade Charkuterier / L’assiette de charcuterie

    Vi skivar upp dagens utvalda charkuterier och ger dig en oemotståndlig variation serverad med rostat levainbröd

    165

  • Råbiff / Le tatar

    serverad på klassiskt vis, kapris, rödbetor, lite färsk persilja, Dijon och schalottenlök, serveras med äggula och färsk pepparrot

    145

Sallader / Les salades

  • Grönsallad / Salade verte

    Friska gröna salladsblad serveras med krispiga gröna bönor, sparris och späda rädisor – Rekommendation, beställ så det räcker åt alla runt bordet

    165

  • Kycklingsallad

    Grillad kyckling, rödbetor, getost, solrosfrö, pumpafrö och somriga grönsaker

    195

  • Vår räksallad / La Salade Suédoise

    Färska räkor serveras med krämigt ägg, avokado och en dressing med gräslök och kryddig pepparrot

    245

Varmrätter / Les plats

  • Röding / L’omble chevalier

    Bakad röding serveras med säsongens sparris, konfiterad och eldad purjolök, en luftig smörsås med regnbågsrom samt rädisor

    315

  • Anka / Le canard

    Frasigt stekt ankbröst med klassisk apelsinsås, knallgrön Bellaverdebroccoli, mangold och en varsamt konfiterad potatis

    285

  • Entrecôte / L’Entrecôte

    En välmarmorerad, hängmörad svensk entrecôte på 250 gram steks som du vill ha den och serveras med mustig rödvinssås, vårt Dalarösmör och utstökt sprödfriterade pommes frites

    335

  • Kikärtspanisse / La Panisse

    Friterade kikärtsfritters serveras med konfiterad purjolök, Bellaverdebroccoli, mangold och en rökt mayonnaise

    285

  • Blomkål / Le choux fleur

    Tryffelsmörbakad Blomkål, rostad morotspuré, senapslungade delikatesslinser från Gotland, örtrostad mandel samt krispig crudité på späda primörer

    285

  • Råbiff / Le Tartar

    Ett lite större men vackert stycke nötkött mals och blandas med rödlök, krispig kapris, några dropparserverad på klassiskt vis, kapris, rödbetor, lite färsk persilja, Dijon och schalottenlök, serveras med äggula, färsk pepparrot och utsökt sprödfriterade pommes frites

    255

Skaldjur / Fruits de mer

  • Ostron / Les huitres

    Fine de claire n*4 Ostronen öppnas, lossas och läggs på en isbädd därefter kurerar du din egen gastronomiska upplevelse genom att smaksätta dem med citron eller en mignonett. Eller, njut dem som de är ”au naturèl”

    3/135, 6/225, 12/425

  • Gratinerade ostron / Les huitres chaude

    Fine de claire n*4 De färska ostronen pocheras varsamt i Champagne och får återigen vila i sitt skal på en bädd av sjögrässallad omslutna av en smörsås gjord på champagnereduktionen. Ostronet får sedan ett omtänksamt glaserat täcke av mayonnaise och som pricken över i:et en topping av finstrimlad gurka och regnbågsrom. Voilá!

    3/145, 6/235, 12/450

  • Rökta räkor / Les crevettes fumées

    300 gram nyrökta räkor landar på din tallrik för att skalas och avnjutas med vitlökspigg aïoli och rostat levainbröd

    295

Efterrätt / Les desserts

  • Ostar / Les fromages

    Vältempererade svenska och franska ostar serveras med en chutney på fikon, rädisor och levainbröd

    165

  • Trekant / Le menage a trois

    Tre små förföriska strutar fyllda med citronmaräng, vit chokladmousse och en mörk chokladganache

    125

  • En klassiker / Le classique

    Vad vore ett brasserie utan en Créme brulée? Ett elegant och självklart val för den sötsugna

    125

  • Rabarber / La rubarbe

    Späd rabarber i rabarberconsommé serverad med citrondrömmar och yoghurtmousse. Smakar som en sommarvind!

    125

  • Glass & sorbet / Les glaces et les sorbets

    En svalkande avslutning, välj mellan vanilj eller chokladglass, citron eller hallonsorbet

    45/styck

  • Linnea praliner / Les truffes au chocolat de Linnea

    45/styck

Barnmeny

Barnmeny / Pour les petits

  • Pannkaka / La crèpe

    Barnens favorit når nya oanade höjder när pannkakorna är franska och serveras med jordgubbssylt och vispad grädde!

    95

  • Kyckling / Le poulet

    I det enkla bor det goda, kyckling, tomater, pommes frites och aioli (Ja, den kommer för sig)

    145

  • Vad du vill! / Tout le menu!

    Välj det som lockar mest från menyn och njut av den som halv portion!