Till sidans huvudinnehåll

Middagsmeny

Franska smaker i skärgården

I vår restaurang Brasserie & Bränneri serveras franska brasserie klassiker och delikatesser i en avslappnad miljö med Hemviken utanför fönstret. Vår á la carte meny serveras till middag varje kväll. 

 

Á la carte meny

Förrätter / Les entrées

  • SDG Skagen / Le Skagen

    Serveras med rågbröd, löjrom, citron, färsk riven pepparrot samt färsk dill

    185

  • Charktallrik / La Planche de Charcuterie

    En smakrik blandning av charkuterier från södra Frankrike med matiga inlagda kantareller, cornichons, smålök samt lätt grillat levain bröd

    165

  • Tartar / Le tartare Maison

    Serveras på klassiskt vis med malet nötkött, friterad kapris, backade rödbetor, picklade gulbetor, färsk persilja, dijonsenap, schalottenlök, äggula samt färsk riven pepparrot

    145

  • Anklever & konfiterad anklår terrin / Terrine De Foie Gras Et De Confit De Canard

    Serveras med fikonchutney & päronkonfit, brioche, valnötter, sauternereduktion och grönkål

    185

  • Rödbetsmarinerad gravad lax / Saumon Mariné

    Serveras med fetaostmajonnäs, syrliga rödbetor, endive & äppelsallad. Toppas med krutonger på kavring samt riven fetaost

    185

  • Krämig blomkålssoppa / Potage crème Dubarry

    Serveras med kantareller, körvel & spröda krutonger

    155

  • Rökt tofu / Le tofu fumé

    Serveras med fetaostmajonnäs, syrliga rödbetor, endive och äppelsallad. Toppas med krutonger på kavring samt riven fetaost

    155

Varmrätter / Les plats

  • Cannelloni / Les cannellonis

    Gratinerade spenat och ricotta cannellonis. Serveras med aubergine, tomat, vitlök och oliver, parmesan, olivolja samt rucola

    285

  • Konfiterade anklår / Confit De Canard

    Serveras med brysselkål & rostade jordärtskocka, potatispuré & murkelsås

    275

  • Ryggbiff a la Provencale / Faux filé a la Provencale

    Serveras med ramslökssmör, franska bönor samt råstekt potatis & rödvinssås

    285

  • Tartar / Le tartare Maison

    Serveras på klassiskt vis med malet nötkött, friterad kapris, bakade rödbetor, picklade gulbetor, färsk persilja, Dijon och schalottenlök. Serveras med äggula, riven färsk pepparrot samt pommes frites

    255

  • Rödtungafilé / Le filet de sole

    Serveras med smörsås och forellrom, höstlegymer och potatis

    285

  • Äpplebakad rotselleri / Le celeri-ravel a la pomme

    Serveras med rostad jordärtskocka, kantareller och mandlar, samt äppleskum och fänkålssallad

    275

Tillbehör / Les extra

  • Pommes frites / Les frites

    45

  • Grönsallad / Salade verte

    45

  • Tomatsallad / Salade de tomates

    45

Efterrätt / Les desserts

  • Osttallrik / L’assiette de fromages

    Vältempererade svenska och franska ostar serveras med en chutney på fikon, rädisor & lätt grillat levainbröd

    165

  • En klassiker / Le Classique

    Vad vore ett brasserie utan en Créme brulée? Ett självklart val!

    125

  • Petit choux Chouquette / Les Chouquettes

    Serveras med mörk choklad, mjölkchoklad samt en vit chokladmousse. Toppas med en rykande het chokladsås

    135

  • Höstens dofter / Les senteurs de l’automne

    Äppelmousse, kanderade äpplen, hasselnötskaka & cidervinägersocker

    135

  • Glass & sorbet / Les glaces et les sorbets

    Jodå, du orkar en kula… Vanilj eller chokladglass. Citron eller hallonsorbet

    35/styck

  • Linneas praliner / Les truffes au chocolat de Linnea

    45/styck

Barnmeny

Barnmeny / Pour les petits

  • Pannkaka / La crèpe

    Pannkakor är också mat i alla fall när de är franska och serveras med jordgubbssylt & vispad grädde! Går även att få med Kanel & socker eller Nutella

    95

  • Kyckling / Le poulet

    Så enkelt det kan bli. Kyckling, tomater, pommes frites & aioli

    145

  • Smådalarö Gårds barnhamburgare / Le burger

    Nötkött, serveras med frasig tomat & sallad, färsk rödlök, hemgjord BBQ-sås, rökt cheddar och läckert dubbelfriterade pommes

    145