Till sidans huvudinnehåll

Se & Göra

Njut av våra natursköna omgivningar

Smådalarö Gård Hotell & Spa ligger längst in i Hemviken, mitt i Stockholms skärgård. De natursköna miljöerna skapar en oas där allt är möjligt, här kan ni andas och bara vara eller påbörja ert utforskande äventyr. I närheten av hotellet finner ni allt från grillplats, vandringsleder, badplatser och möjligheter att upptäcka mer av Stockholms oslagbara skärgård. 

Upptäck Skärgården

Ett utforskande äventyr i Stockholms skärgård

Med Waxholmsbolaget kan ni enkelt ta er från Dalarö vidare
till andra vackra ö:ar till exempel, Kymmendö, Ornö och Fjärdlång. 

Badplatser

Förutom vår egna brygga där du kan njuta av ett svalkande dopp i Hemviken så finns det flera trevliga badplatser i närheten av hotellet. Bland annat Schweizerbadets barnvänliga sandstrand och härliga klippor på Gålö havsbad. Fråga våra kollegor i receptionen, så får du hjälp att hitta en badplats som passar just dig. 

Motion i naturen

Finn ro i promenaden eller höj pulsen under löprundan

Andas in den friska luften och koppla bort verkligheten, bara njut av den vackra naturen. Runt hotellet finns både vandringsleder och fina löprundor.

Grilla i naturen

På andra sidan Hemviken finns en grillplats för våra gäster att nyttja. Kontakta oss så skräddarsyr vi en måltid för er att njuta över öppen eld. Platsen går ej att förboka utan nyttjas i mån av plats!

Gård med djur & café

Stegholms Gård

Besök en av de sista mjölkgårdarna i Stockholmstrakten - Stegholms Gård på Gålö. Här finner du ridskola, restaurang, gårdscafé, bageri och djur som mjölkkor, får och höns.

Shopping, fika, glass & kultur på Dalarö 

Det finns mycket att upptäcka på Dalarö, lots- och tullsamhället som sedan blev badortsidyll. För den som gillar utsikter har man kommit rätt, här finns flera utsiktplatser men Lotsberget är i topp.

I hamnen kan du tanka båten, ta färjan till Ornö och andra öar i skärgården. Eller varför inte bara sitta ner med en glass och spana på folklivet. Missa inte ett besök på anrika Dalarö bageri som funnits sedan 1900 talet.

I Tullhuset, ett pampigt stenhus från 1700-talet, finns museum, butik och restaurang. På samma gata hittar du Dalarö träkyrka, byggd 1787 och omgiven av äldre skärgårdsbebyggelse och sommarvillor. 

Museum & historiska vandringar

Turistbyrå & gästhamn

Besök Turistbyråns museum eller boka in en guidning och upptäck Dalarös historia.

Lokalt mejeri

Gårdsmejeriet Sanda

Gårdsmejeriet är ett litet lokalt mejeri i Österhaninge, strax söder om Stockholm. Här produceras hantverksmässiga ostar av olika typer, allt från goda färskostar till hårdostar. I mejeriet ligger en gårdsbutik med goda ostar till försäljning. 

Vattensporter för äventyraren

Dalarö är en av Sveriges bästa platser för vindsurfing och kitesurfing. Här är det ofta gynnsamma vindar och Schweizerviken där man vanligtvis håller till ligger skyddat och passar såväl nybörjare som mer erfarna vindsurfare.

Dalarö Kajak är en av Stockholms skärgårds största kajakuthyrningar. Omgivningen är unik och ett paradis för paddlare med alla dess kobbar, skär och spännande passager. Här finns dessutom mängder av obebodda små öar som man både kan paddla runt eller stanna och övernatta på.

Vandringar i skärgårdsnatur

Gålö

Gålö är en halvö och naturreservat med hela fem mil strandlinje. Här finns gott om välmarkerade vandringsleder och en av de allra finaste mellan Morarna och Skälvik har nästan hela sin sträckning utmed vattnet. Totalt cirka åtta kilometer delvis kuperad men ganska lätt att vandra. Här finns ingen matservering under höst, vinter och vår, så ta med vatten och matsäck! 

Smådalarö Gård på Instagram

Följ oss!
 • Hösten är äntligen här! 🍂 Instagram bild
  391 instagram likes

  Hösten är äntligen här! 🍂

 • Njut i höst av avkoppling och återhämtning på Smådalarö Gård Spa där du hittar flera pooler, bastur och avkopplande oaser, både inne och ute. Instagram bild
  127 instagram likes

  Njut i höst av avkoppling och återhämtning på Smådalarö Gård Spa ...

 • På vår restaurang Brasserie & Bränneri hittar du klassiska rätter med en twist med stort fokus på fisk, skaldjur och säsongens närodlade råvaror. Instagram bild
  133 instagram likes

  På vår restaurang Brasserie & Bränneri hittar du klassiska ...

 • Spendera höstlovet på Smådalarö Gård Hotell & Spa. Ta med hela familjen och njut av kvalitetstid och koppla av i skärgårdens hjärta!

I erbjudandet ingår:
-Picknickkorg och korvgrillning
-Tillgång till elbastu & dopp i havet
-Entré till Smådalarö Gård Spa
-Tvårättersmiddag
-Övernattning
-Frukostbuffé
-Tillgång till gym
-Lån av morgonrock & tofflor Instagram bild
  93 instagram likes

  Spendera höstlovet på Smådalarö Gård Hotell & Spa. Ta med hela ...