Till sidans huvudinnehåll

Se & Göra

Njut av våra natursköna omgivningar

Smådalarö Gård Hotell & Spa ligger längst in i Hemviken, mitt i Stockholms skärgård. De natursköna miljöerna skapar en oas där allt är möjligt, här kan ni andas och bara vara eller påbörja ert utforskande äventyr. I närheten av hotellet finner ni allt från grillplats, vandringsleder, badplatser och möjligheter att upptäcka mer av Stockholms oslagbara skärgård. 

Upptäck Skärgården

Ett utforskande äventyr i Stockholms skärgård

Med Waxholmsbolaget kan ni enkelt ta er från Dalarö vidare
till andra vackra ö:ar till exempel, Kymmendö, Ornö och Fjärdlång. 

Badplatser

Förutom vår egna brygga där du kan njuta av ett svalkande dopp i Hemviken så finns det flera trevliga badplatser i närheten av hotellet. Bland annat Schweizerbadets barnvänliga sandstrand och härliga klippor på Gålö havsbad. Fråga våra kollegor i receptionen, så får du hjälp att hitta en badplats som passar just dig. 

Motion i naturen

Finn ro i promenaden eller höj pulsen under löprundan

Andas in den friska luften och koppla bort verkligheten, bara njut av den vackra naturen. Runt hotellet finns både vandringsleder och fina löprundor.

Grilla i naturen

På andra sidan Hemviken finns en grillplats för våra gäster att nyttja. Kontakta oss så skräddarsyr vi en måltid för er att njuta över öppen eld. Platsen går ej att förboka utan nyttjas i mån av plats!

Gård med djur & café

Stegholms Gård

Besök en av de sista mjölkgårdarna i Stockholmstrakten - Stegholms Gård på Gålö. Här finner du ridskola, restaurang, gårdscafé, bageri och djur som mjölkkor, får och höns.

Shopping, fika, glass & kultur på Dalarö 

Det finns mycket att upptäcka på Dalarö, lots- och tullsamhället som sedan blev badortsidyll. För den som gillar utsikter har man kommit rätt, här finns flera utsiktplatser men Lotsberget är i topp.

I hamnen kan du tanka båten, ta färjan till Ornö och andra öar i skärgården. Eller varför inte bara sitta ner med en glass och spana på folklivet. Missa inte ett besök på anrika Dalarö bageri som funnits sedan 1900 talet.

I Tullhuset, ett pampigt stenhus från 1700-talet, finns museum, butik och restaurang. På samma gata hittar du Dalarö träkyrka, byggd 1787 och omgiven av äldre skärgårdsbebyggelse och sommarvillor. 

Museum & historiska vandringar

Turistbyrå & gästhamn

Besök Turistbyråns museum eller boka in en guidning och upptäck Dalarös historia.

Lokalt mejeri

Gårdsmejeriet Sanda

Gårdsmejeriet är ett litet lokalt mejeri i Österhaninge, strax söder om Stockholm. Här produceras hantverksmässiga ostar av olika typer, allt från goda färskostar till hårdostar. I mejeriet ligger en gårdsbutik med goda ostar till försäljning. 

Vattensporter för äventyraren

Dalarö är en av Sveriges bästa platser för vindsurfing och kitesurfing. Här är det ofta gynnsamma vindar och Schweizerviken där man vanligtvis håller till ligger skyddat och passar såväl nybörjare som mer erfarna vindsurfare.

Dalarö Kajak är en av Stockholms skärgårds största kajakuthyrningar. Omgivningen är unik och ett paradis för paddlare med alla dess kobbar, skär och spännande passager. Här finns dessutom mängder av obebodda små öar som man både kan paddla runt eller stanna och övernatta på.

Vandringar i skärgårdsnatur

Gålö

Gålö är en halvö och naturreservat med hela fem mil strandlinje. Här finns gott om välmarkerade vandringsleder och en av de allra finaste mellan Morarna och Skälvik har nästan hela sin sträckning utmed vattnet. Totalt cirka åtta kilometer delvis kuperad men ganska lätt att vandra. Här finns ingen matservering under höst, vinter och vår, så ta med vatten och matsäck! 

Smådalarö Gård på Instagram

Följ oss!
 • Upplev sommaren på Smådalarö Gård! Kom och njut av gastronomiska måltider, padel, golf, bastu, vårt prisbelönta spa & mycket mer✨ Instagram bild
  196 instagram likes

  Upplev sommaren på Smådalarö Gård! Kom och njut av gastronomiska ...

 • Live på Smådalarö Gård. Den 31 juli gästas vår utomhusscen av Petra Marklund. En av Sveriges mest folkkära artister med hits såsom Händerna mot Himlen, Mikrofonkåt, Kärlekens tunga och Cry for you. 

Du kan välja mellan tre olika paket där konsertbiljett, middag, övernattning och frukostbuffé ingår. Det finns även möjlighet att endast köpa konsertbiljett.

Konserten startar 21.00.

Läs mer och boka på smadalarogard.se

Varmt välkomna. Instagram bild
  88 instagram likes

  Live på Smådalarö Gård. Den 31 juli gästas vår utomhusscen av ...

 • En magisk start för Live på Smådalarö Gård i tisdags! ✨ Nina Persson och James Yorkston bjöd på fantastisk musik som fick publiken att trotsa regnet och njuta till fullo. Om du inte kunde komma i tisdags finns det två konsertkvällar kvar i sommar: 
Petra Marklund 31/7 & Kaah 24/8. 
Boka via länken i profilen. Varmt välkomna!✨ Instagram bild
  73 instagram likes

  En magisk start för Live på Smådalarö Gård i tisdags! ✨ Nina ...

 • Trevlig helg önskar vi från ett soligt & skönt Smådalarö Gård!☀️ Instagram bild
  154 instagram likes

  Trevlig helg önskar vi från ett soligt & skönt Smådalarö Gård!☀️